Pelletkachel kopen

Waar moet u op letten bij het kopen van een pelletkachel?

Voordat u een pelletkachel gaat aanschaffen, is het belangrijk om een aantal belangrijke zaken te weten. Er zijn namelijk een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf. Hieronder leest u alles wat u moet weten over een pelletkachel kopen!

 

pelletkachel kopen

 

De grootte van de pelletkachel

Een pelletkachel heeft een bepaald vermogen (kWh). Het is zeer belangrijk dat de pelletkachel bij de ruimte past qua capaciteit. Laat u voorlichten over de grootte en sterkte voordat u besluit een pelletkachel te kopen. In de meeste gevallen worden veel te zware pelletkachels verkocht, wat het gevolg heeft dat uw huis veel te warm wordt of dat de kachel constant staat te schakelen.

 

Design

Houdt u van strak en modern of van landelijk en klassiek? Een pelletkachel is vaak het pronkstuk van uw interieur. Het spreekt dan ook voor zich dat de stijl van de kachel moet aansluiten bij de rest van uw inrichting. Neem daarom zeker de tijd om een bezoekje te brengen aan onze showroom waar verschillende modellen te bewonderen zijn.

 

Onderhoud pelletkachel

Als u optimaal wilt genieten van uw pelletkachel, dan dient deze altijd goed onderhouden te zijn. Bij de wat goedkopere pelletkachels is dit onderhoud dagelijks. Bij de luxe uitvoeringen is dit slechts één keer per maand. Onderhoud aan uw pelletkachel is zeer belangrijk en waarborgt de juiste functie. Zodra er teveel vervuiling in de kachel optreedt zal er steeds minder zuurstof naar het vuur geleid worden. De zuurstof/brandstof verhouding is dan niet goed meer en dat geeft een slechte verbranding. Na een X aantal branduren meldt de kachel dat het onderhoud uitgevoerd dient te worden.

 

Besparen met een pelletketel

Door het alsmaar duurder worden van gas en olie om te verwarmen gaan we zoeken naar een andere manier van verwarmen. Dus gaan we vanaf nu verwarmen met een pelletkachel. Met name door het goedkoop verwarmen en het verlagen van de stookkosten met wel 40-75% is het stoken op pellets een zeer goed alternatief.

 

Subsidie

Vanaf 1 januari 2016 is er een nieuwe en zeer aantrekkelijke subsidieregeling binnen Nederland op pelletkachels. De overheid stelt hiervoor 70 miljoen beschikbaar. Zodra dit bedrag is bereikt, stopt deze regeling weer. De subsidie pelletkachel bedraagt al gauw een € 500,–!! Vrijwel dagelijks krijgen wij nieuwe aanvragen dus verwachten we dat deze subsidiepot snel leeg zal zijn. Wees er dus snel bij want op is op! Maak nu gebruik van de subsidieregeling en bespaar nog meer op de aanschaf van hyper moderne pelletkachels! Meer informatie over de subsidie regeling kunt u vinden op onze subsidie pagina.

 

Twijfels over een pelletkachel kopen?

Neem dan contact met ons op voor gratis advies in een persoonlijk gesprek.
Of kom langs in ons pelletkachel en houtkachel experience center aan de Industrieweg 10a in Nunspeet.